Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pljevlja: Pacijenti cvokoću zbog radova

    Pacijenti koji ovih dana moraju da leže u Opštoj bolnici u Pljevljima cvokoću od hladnoće u krevetima zbog radova čiji je cilj poboljšanje energetske efikasnosti.
     
    Iako je temperatura prethodnih jutara u ovom gradu padala i do sedam stepeni ispod nule tek u utorak, tvrde pacijenti, počelo je, i to vrlo slabo, zagrevanje prostorija.
     
    Svi koji su mogli „pobegli“ su na kućno lečenje, a ostali se pokrivaju sa nekoliko ćebeta i čime god stignu ne bi li se kako-tako ugrejali. Mnogi od kuće donose električne grejalice što dodatno opterećuje električne instalacije u bolnici.
     
    Najteže je na hirurškom odeljenju gde se ovih dana menja stolarija, prozori i vrata i postavlja termoizolacija na fasadi.
     
    – Pre nekoliko dana radnici su menjali prozore i vrata na sobi dok smo mi ležali u krevetu. Veliki problem je i to što radnici svaki dan tu vršljaju, vrata su stalno širom otvorena, tako da nije nimalo prijatno ležati u bolesničkoj postelji – kaže jedna od pacijentkinja.
     
    Ona se požalila i da je jedne noći htela da se uguši od nadražujućeg mirisa farbe tako da je, mada je napolju bilo veoma hladno, morala da otvori sve prozore.
     
    Mnogi se pitaju zašto radove nisu izvodili letos, kada je bilo toplo i manje pacijenata, a ne sad na pragu zime.
     
    U Opštoj bolnici u sredu nismo mogli da dobijemo informaciju kada će se završiti radovi, ali sudeći po onome što može da se vidi na licu mesta, brzo će biti gotovi.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE