Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bojan Dimitrijević dobitnik drugog „Zoranovog brka“

    Glumac beogradskog Ateljea 212 Bojan Dimitrijević dobitnik je nagrade „Zoranov brk“ za najbolju glumu na drugoj večeri 20. pozorišnih dana Zoran Radmilović u Zaječaru, saopštili su danas organizatori festivala.
     
    Dimitrijević je nagradu osvojio za ulogu mladića Miloša u predstavi „Dokle“, Ateljea 212 iz Beograda, koju je napisala Milica Piletić, a režirala Alisa Stojanović.

    Mladi glumac nagradu je posvetio svom ocu Draganu Dimitrijeviću, glumcu Narodnog pozorišta u Leskovcu koji je preminuo pre desetak dana.

    Na konferenciji za novinare, Bojan Dimitrijević je rekao da uživo nije gledao Zorana Radmilovića, ali da je on „još prisutan u Ateljeu 212“, ne samo u pričama u pozorišnom bifeu.

    „I posle toliko godina od njegove smrti, svi smo mi još u nekoj pozitivnoj senci Zorana Radmilovića“, rekao je Dimitrijević.

    U žiriju koji će svih sedam dana pozorišnog festivala u čast Zorana Radmilovića dodeljivati nagradu Zoranov brk, su Irfan Mensur,Dragana Bošković i Saša Jelenković.

    Na sinoćnojoj večeri Zoranovih dana, predstavljena je knjiga Feliksa Pašića „Ljubomir Draškić Muci… ili živeti u pozorištu“.

    O monografiji posvećenoj velikom reditelju govorili su Nebojša Bradić i Milivoje Mlađenović, dok su odlomke iz knjige čitali jedan od omiljenih Draškićevih glumaca Milan Caci Mihailović i Irfan Mensur.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE