Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ubrzajte jutarnju rutinu sa svojim školarcem

    Ako se vaša jutra sa školarcem obično pretvore u trku sa vremenom, možda bi trebali razmisliti o načinima kako ubrzati jutarnju rutinu.
     
    Mnogim roditeljima dešava se da u zadnji čas dovedu decu u školi i nakon toga jure na posao. Takva situacija, ako se često ponavlja, nije dobra ni za dete, a još manje za roditelja koji od samog početka dana juri 100 na sat. Evo na koje sve načine možete ubrzati, ali u isto vreme i relaksirati jutra u radnim danima:
     
    Držite se redovne jutarnje rutine
     
    Uvek se držite ustaljene rutine i redosleda. To znači da ako se dete kupa uveče, pere zube nakon oblačenja ili se češlja pre pranja zuba, uvek treba slediti isti redosled svih radnji. Pridržavanjem iste jutarnje rutine svaki dan ćete zapravo ubrzati celi proces, jer je veća verovatnoća da će deca uraditi ono što trebaju bez da ih konstantno podsećate.
     
    Proverite vremensku prognozu noć pre
     
    Na taj način uvek ćete imati na vreme pripremljene čizme za kišu, kabanice i kišobrane. Mnogo vremena se izgubi u biranju adekvatne odeće ukoliko se vreme promeni preko noći. Stoga, budite informisani.
     
    Spremna torba


    Neka vaš školarac spremi svoju školsku torbu večer pre. Sve što će biti potrebno za naredni školski dan trebalo bi biti u torbi pre odlaska na spavanje. Torbu smestite negde u blizini ulaznih vrata, pored jakne i cipela.
     
    Napravite užinu unapred


    Sendviči mogu bez problema prenoćiti u frižideru. Takođe, možete pripremiti kompletnu užinu: voće, sok ili vodu, grickalice… Sve to može stajati u frižideru i čekati sledeće jutro. Na taj način možete uštedeti dragoceno dodatno vreme i jednostavno užinu iz frižidera staviti u školsku torbu pre polaska.  
     
    Timski rad


    Predstavite ideju ubrzanja jutarnje rutine celoj porodici, na način da je prikažete kao porodični projekat. Tako će i deca imati osećaj doprinosa kada u školu stignu desetak minuta ranije i bez dodatnog stresa. Pored toga, taj će ih osećaj motivisati da se potrude brzo obaviti svoje zadatke svakog jutra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE