Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ugradnja pejsmejkera opet u Valjevu

    U angio sali valjevske bolnice ponovo će biti ugrađivani pejsmejkeri za regulaciju srčanog ritma, saopšteno je danas iz te ustanove.
     
    Precizira se da je u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje Srbije danas u Beogradu potpisan ugovor sa dobavljačem elektroda za pejsmejkere na osnovu tendera RFZZO. 

    Očekuje se da će elektrode sutra biti dopremljene tako da će u ponedeljak biti nastavljen program ugradnje pejsmejkera kod sedam pacijenata sa liste čekanja. 

    U angio sali valjevske bolnice je, od decembra 2010. kada je otvorena, ugrađeno 27 pejsmejkera. 

    Tim kardiologa je, uz pomoć mentora iz Beograda, uradio i oko 800 koronarografija (snimanja krvih sudova), a ugrađeno je oko 500 stentova pacijentima iz Valjeva, Kolubarskog okruga, kao i okolnih gradova – Šapca, Loznice i Užica. 

    Pomoć je pružena i pacijentima iz severnog dela Kosovske Mitrovice, kao i putnicima za Jadran, koji su u vreme letnjih godišnjih odmora infarkt miokarda doživeli za volanom u okolini Valjeva. 

    Stent je ugrađen i šahovskom velemajstoru Draganu Paunoviću iz Beograda, koji je imao srčani udar posle jedne partije na nedavno održanom ekipnom prvenstvu Srbije u Valjevu. 

    Do sada se za pomoć obratilo preko hiljadu pacijenata, a Ministarstvo zdravlja Srbije je u angio salu valjevske bolnice uložilo gotovo sto miliona dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE