Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Organizovan dobrotvorni bal za kupovinu inkubatora

    U okviru konferencije „Dani medicinske dijaspore 2011“ sinoć je u Vrnjačkoj Banji organizovan svečani dobrotvorni bal „Lekari deci Srbije“ u okviru koga će učesnici konferencije sakupiti sredstva za kupovinu inkubatora za prevremeno rođenu decu.

    Dobrotvornom balu lekara Srbije prisustvovala je i predsednica parlamenta Slavica Ðukić Dejanovć koja je rekla da je veoma važno što su se lekari organizovali kako bi pomogli najmlađim sugrađanima  i dodala da je održavanje konferencije „Dani medicinske dijaspore 2011“ veoma važno budući da Srbija ima izvanredne stručnjake svuda u svetu.

    Direktorka Lekarske komore Srbije (LKS) Tatjana Radosavljević rekla je da je cilj da lekari učine što je moguće više da se najmlađim pacijentima poboljša zdravlje i naglasila da će konferencija poslužiti da stručnjaci iz Srbije od kolega iz dijaspore dobiju najbolja saznanja i razmene iskustva o najnovijim metodama lečenja.

    Prikupljanje pomoći za kupovinu inkubatora za prevremeno rođene bebe podržali su i državni sekretar ministarstva zdravlja i vera i dijaspore Periša Simonović i Predrag Tojić.

    Konferencija „Dani srpske medicinske dijaspore 2011“, na kojoj će učestvovati oko 2.700 lekara iz zemlje i inostranstva, počela je juče u Vrnjačkoj Banji, a tokom tri dana trajanja skupa, stručnjaci će moći da razmene iskustva, ali i da se informišu o novim metodama lečenja koje se primenjuju u inostranstvu, ali i Srbiji.

    Pored LKS, u organizaciji stručne konferencije učestvovalo je i Društvo srpskih lekara i stomatologa iz Nemačke, a pokrovitelji konferencije su Ministarstvo vera i dijaspore, Ministarstvo zdravlja i Privredna komora Srbije čiji su predstavnici takođe prisustvovali okruglom stolu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE