Kampanja "Štedimo energiju" na sajmu "Ekofer"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kampanja “Štedimo energiju” na sajmu “Ekofer”

  Predstavnici kampanje “Štedimo energiju – investirajmo u budućnost” najaviće na Međunarodnom sajmu energetike i zaštite životne sredine “Ekofer” takmičenje za srednjoškolce, pod sloganom „Mi biramo”, koje zvanično počinje sutra, u isto vreme kada i sajamske manifestacije.

  Cilj kampanje je da doprinese efikasnijem korišćenju energije kroz informisanje i obuku građana, kao i da utiče na smanjenje troškova koji nastaju usled prekomerne upotrebe energije. Kampanja je usmerena na pospešivanje aktivizma kod mladih u tinejdžerskom uzrastu.

  Grupisani u tročlane timove pod supervizijom nastavnika – mentora učenici će u svojim okruženjima tražiti mesta gde je moguće uštedeti energiju i snimiti kratke video klipove na temu sprečavanja rasipanja energije. Svi video snimci će biti postavljeni na internet stranici Kampanje www.stedimo-energiju.com i dostupni za glasanje.

  U selekciji najzanimljivijih, najkreativnijih i najedukativnijih učestvovaće i stručni žiri. Nakon sabiranja glasova publike i žirija pet najbolje rangiranih timova boriće se za prvo mesto na javnoj prezentaciji svojih radova u velikom finalu.

  Posetioci Sajma će na štandu Kampanje biti upoznati i sa atraktivnom akcijom Energy doctor, koja se realizuje u Čačku, Užicu, Kragujevcu i Novom Sadu.

  Prvih 50 građana i preduzetnika koji popune formular na internet stranici Kampanje www.stedimo-energiju.com do 31. oktobra učestvovaće u akciji i dobiti besplatni pregled objekata u kojima žive ili rade. Stručni tim će ih posetiti, termalnom kamerom snimiti objekte i na osnovu infracrvenih termografskih snimaka dati preporuke za poboljšanje energetske efikasnosti.

  U okviru Kampanje, malim i srednjim preduzećima namenjene su i regionalne konferencije koje će biti održane u Beogradu, Čačku i Kraljevu krajem oktobra i početkom novembra 2011. godine.

  Kampanju „Štedimo energiju – investirajmo u budućnost” sprovodi Čačanska banka uz podršku Green for Growth Fund iz Luksemburga.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE