Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Meksiku ubijeno 11, a zarobljeno 36 narko dilera

    Meksička vojska ubila je danas 11 članova narko kartela Gulf i zarobila još 36, u velikoj raciji koju je pokrenula prošle nedelje, saopštili su danas zvaničnici.

     
    Među uhapšenima je i Gabrijela Gomez Robles, poznata kao Gabi, za koju se veruje da je bila glavni finansijer ove kriminalne grupe, rekao je portparol vojske admiral Hoze Luis Vergara.
     
    Operacija je započeta 5. oktobra u Tamaulipasu, jednoj od najopasnijih oblasti u Meksiku, a policija je zaplenila četiri tone narkotika, veliku količinu oružja i jednu protivavionsku raketu, preneo je AFP.
     
    Tamaulipas je poznat i po krvavim obračunima između članova kartela Gulf i njihovim bivšim saradnicima, poznatim kao grupa Zetas, koju predvode nekadašnji visoki vojni zvaničnici.
     
    Broj ubistava u Meksiku, usled rata protiv narko mafije, u prvih devet meseci ove godine se popeo na 10.000, a najviše žrtava je bilo u pokrajinama Čivava, Nuevo Leon, Gerero i Sinaloa.
     
    Od 2006. godine, kada su meksičke vlasti započele veću akciju protiv narko-bandi, koje između sebe vode brutalni rat u cilju preuzimanja kontrole na putevima šverca iz centralne Amerike u SAD, ubijeno je oko 41.000 ljudi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE