Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Stigao Eplov Ajfon 4S

    Američka kompanija Epl  predstavila je sinoć novi model Ajfona, najprodavanijeg mobilnog telefona na svetu.
     


    Novi Ajfon 4S imaće procesor sa dva jezgra A5, sedam puta bržu grafiku od prethodnog Ajfon 4, unapređenu brzinu daunloda, autonomiju baterije od šest sati u 3G režimu i devet na bežičnoj mreži i biće u prodaji i na Verajzonu i na Ej-Ti and Ti mreži u Americi.

    Ima i kameru od osam megapiksela sa CMOS senzorom, koji omogućava prolazak daleko veće količine svetlosti i time kvalitetnije fotografije, 4G brzinu mreže sa maksimalnih 14,4 megabita u sekundi.

    Telefon će raditi i na evropskim i na američkim mrežama.
     

    Na predstavljanju u Kupertinu, novi izvršni direktor Epla Tim Kuk, inače naslednik legendarnog Stiva Džobsa, rekao je da Ajfon u ovom trenutku drži pet odsto celokupnog svetskog tržišta mobilnih telefona.

    Kuk je naveo da će novi Eplov operativni sistem za mobilne uređaje Aj Os 5 biti objavljen 12. oktobra i biće dostupan na Ajfonu 4, Ajfonu 3GS, Ajpedu 2, Ajpedu, kao i Ajpod taču četvrte i treće generacije.

    On je rekao i da Ajped zauzima ukupno tri četvrtine svih prodatih tablet računara u Americi, kao i da je u svetu do sada prodato 300 miliona Ajpodova.

    Nastavljajući tu tradiciju, Epl je sinoć predstavio i unapređene verzije Ajpod nana, koji će se od sada u SAD prodavati za 129 dolara za verziju od osam gigabajta, odnosno, za 149 dolara u verziji od 16 gigabajta. Nove verzije izgledaju identično kao stare, ali im je softver unapređen.

    Na predstavljanju je rečeno da je u svetu do sada prodato 250 miliona uređaja sa Eplovim Aj Os operativnim sistemom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE