Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na Srebrnom jezeru biće izgrađen Nacionalni trening centar

    Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković izjavila je danas da će Nacionalni trening centar na Srebrnom jezeru za veslače biti isto „što je fudbalerima Kuća fudbala u Staroj Pazovi“.
     
    „Ulaganje u sportsku infrastrukturu jedno je od najvažnijih ciljeva Ministarstva omladine i sporta. Želja nam je da u Srbiji stvorimo što bolje uslove za organizaciju velikih državnih i međunarodnih takmičenja“, rekla je Markovićeva u Velikom Gradištu.
     
    Ministarka je obišla lokaciju budućeg Nacionalnog veslačkog centra na Srebrnom jezeru u Velikom Gradištu, za čiju je izgradnju Ministarstvo izdvojilo gotovo 12.500.000 dinara.
     
    „Verujem da će Srebrno jezero uskoro postati centralno mesto za pripreme, kako domaćih, tako i inostranih veslačkih reprezentacija, ali i redovan domaćin velikih veslačkih takmičenja“, rekla je Markovićeva.
     
    Opština Veliko Gradište obezbedila je parcelu blizu jezera. Nacionalni veslački centar trebalo bi da ima objekat površine 518,62 kvadratna metra, gde će se nalaziti hangar, skladište, ergometrana, kao i prostorije za trening i boravak sportista i trenera.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE