Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obnovljeno prokupačko porodilište

    Posle višemesečnih radova na rekonstrukciji i opremanju, odeljenja ginekologije i porodilišta u prokupačkoj bolnici dobila su sasvim nov i funkcionalniji izgled. Po rečima doktora Dragana Dinića, direktora bolnice, uređene su sve bolničke sobe, dečji boks, porođajne sale, intenzivna nega, urađena je i kompletna zamena mokrog čvora, a pored postojeće napravljena je i nova operaciona sala.

    U radove koji su trajali više meseci uloženo je oko sedam miliona dinara, od kojih je tri miliona obezbedilo Ministarstvo zdravlja, isto toliko Zdravstveni centar u okviru koga funkcioniše naša bolnica, dok je milion dinara obezbeđen donacijama građana – ističe direktor Dinić.

     
    Naglašavajući da je opremanje porodilišta i ginekološkog odeljenja značajno i u cilju povećanja nataliteta u Topličkom okrugu, direktor Dinić napominje da akcija uređenja svih odeljenja i zgrade paviljona u bolnici, koja traje već dve godine, ima cilj da poboljša uslove za lečenje pacijenata ali i obezbedi adekvatan prostor za medicinske radnike.

    Podsećajući da je nedavno rekonstruisano i odeljenje hirurgije, nadležni u prokupačkoj bolnici ističu da na sve načine nastoje da olakšaju lečenje ali i boravak pacijenata u bolnici u kojoj postoji i odeljenje za produženo lečenje bolesnika.

    – Osim uređenja bolničkog kruga i oslikavanja murala na fasadi bolničkog paviljona i odeljenja pedijatrije, u toku su radovi na izgradnji crkve kako bismo pacijentima omogućili da se i duhovno iskazuju – ističe direktor Dinić, napominjući da je izgradnja crkve u bolničkom krugu jedan od retkih primera u zemlji i da se realizuje u saradnji sa EU.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE