Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zabranjen rad u Specijalističkoj poliklinici u Zrenjaninu

    Rešenjem Sanitarne inspekcije privremeno je zabranjeno obavljanje zdravstvene delatnosti u zgradi Specijalističke poliklinike u Zrenjaninu, izjavio je danas Tanjugu direktor Doma zdravlja dr Borislav Đorđević.


    „Rešenje o zabrani je stiglo juče, tako da smo prinuđeni da odmah tražimo prostor za preseljenje specijalističkih službi“, kaže Đorđević.

    Tako će, u Specijalističku polikliniku zrenjaninske Opšte bolnice, od sutra, postepeno, početi preseljenje sedam ordinacija a traže se i druge lokacije, za rad oko 100 lekara i drugog osoblja, kako pacijenti ne bi osetili posledice inspekcijske zabrane.

    Đorđević podseća da se o rekonstrukciji oronule zgrade sa 4800 kvadratnih metara korisnog prostora, kroz koju svakodnevno prođe u proseku 600 pacijenata, razmišlja nekoliko godina.

    Postoji i predračun o ulaganju oko 2,5 miliona evra, ali do neophodnih radova u zgradi podignutoj 1965. godine nije došlo zbog nedostatka novca. Uz to,sanitarna inspekcija je pre dva meseca napisala rešenje o obavezi poboljšanja sanitarnih uslova i rekonstrukciji zgrade.

    Kako to nije učinjeno, juče je stigla privremena zabrana, dok se ne obavi krečenje, farbanje i ne ispune drugi sanitarni uslovi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE