Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas pregovori o ruskom kreditu za Železnice Srbije

    U Beograd će danas doputovati delegacija „Ruskih državnih železnica“ kako bi sa nadležnima pokušala da ubrza pregovore o uslovima odobrenja kredita u ukupnom iznosu od 800 miliona dolara, namenjenih železničkim projektima u Srbiji, saznaju „Novosti“.

    Iako se, ovih dana navršavaju dve godine od načelnog dogovora o „ruskoj milijardi“, ruska strana još nije dobila od Srbije projekte na bazi kojih bi se utvrdila neophodna operativa ali i troškovi ove pozajmice.

     
    Da podsetimo, Srbija je sa Rusijom potpisala protokol o etapnoj realizaciji ruskog kredita za srpsku železnicu još u maju, ali do sada nije dostavljen nijedan konkretan projekat koji bi bio baza za procenu cena kredita, kao i za rokove njegove realizacije.

    Okvirno je planirano da od ruskog kredita u beogradski železnički čvor bude uloženo 182,5 miliona evra, od čega u prugu Beograd-Pančevo 45 miliona, tehničko-putničku stanicu „Zemun“ 29 miliona i stanicu „Beograd centar“ 108,5 miliona evra. Sledeći projekat je izgradnja pruge Valjevo-Loznica, sa izdvajanjem 276 miliona evra za taj projekat, i obnova pruge Beograd-Bar kroz Srbiju, odnosno do Vrbnice, sa oko 200 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE