Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pregledi magnetnom rezonancom u Institutu za majku i dete

    Pacijenti koji čekaju na snimanje magnetnom rezonancom u KBC „Bežanijska kosa“ ubuduće će tu uslugu moći da dobiju u Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, najavljeno je danas iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.
     
    Pacijenti koji se nalaze na listi čekanja u KBC „Bežanijska kosa”, biće upućeni u Institutu za majku i dete, u dogovoru stručnjaka ove dve institucije. 
     
    Planirano je da snimanje na magnetu bude omogućeno radnim danima u popodnevnim casovima kada Institut nije dežuran. Prema rečima direktora Fonda prof. dr Aleksandra Vuksanovića, ovim će biti omogućeno da se liste čekanja za pregled na magnetnoj rezonanci smanje, a da se aparat u Institutu za majku i dete maksimalno iskoristi. Od početka godine u toj dečjoj ustanovi obavljeno je 727 pregleda magnetnom rezonancom, a do kraja godine planirano je da se obavi oko hiljadu, podsećaju iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. 
     
    Stručnjaci ukazuju da se magnetna rezonanca koristi kao završna dijagnostička procedura za preglede glave i utvrđivanje oboljenja iz oblasti neurohirurgije i neurologije. Magnetnom rezonancom se bolje dijagnostikuju male patološke promene ili promene koje na skeneru ne mogu da se vide. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE