Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brajan Feri nastupio u Beogradskoj areni

    Engleski muzičar Brajan Feri nastupio je u Beogradskoj areni pred oko 4.000 ljudi, u okviru svetske turneje na kojoj promoviše novi album „Olimpia“.
     
    Feri je, u pratnji benda od 14 članova, uključujući četiri prateća ženska vokala i dve plesačice, po treći put sinoć nastupio pred Beograđanima, nakon koncerata 2006. i 2007. godine u Sava centru.
     
    U crnom odelu, elegantnog držanja, zbog čega ga mnogi nazivaju „ikonom stila“, poznati šarmer je okupljene vratio u sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka, podsetivši ih na hit balade „I  Put a Spell on you“, „Slave To Love“, „Jealous Guy“, „Meke You Feel My Love“.
     
    Scena Beogradske arene, rezervisana uglavnom za velike muzičke spektakle sa scenskim efektima, večeras je pružila publici malo drugačiji užitak – romantično veče uz dobru muziku, prigušena svetla na bini, dok su se na video bimu smenjivali spotovi.
     
    Feri, koji je sa grupom „Roksi mjuzik“ (Roxi Music) pre pet godina osvojio Beograđane, bez sumnje je ovog puta doveo izvrsne muzičare, čak četvoricu gitarista, pijanistu, saksofonistkinju, koji su uspešno pratili muzičara sklonog kombinovanju žanrova.
     
    Popularni Feri se i sam više puta pridružio za muzičarima za klavijaturama, a zasvirao je i usnu harmoniku.
     
    Od novih pesama na repertoaru su bile „You Can Dance“, „Alphaville“ i „Reason or Rhyme“.
     
    Publiku je iznenadilo kada je posle 45 minuta Feri najavio pauzu, što je malo neuobičajeno za ovakvu vrstu koncerata, ali izbor kompozicija u drugom delu čini se da je više bio po ukusu prisutnih, jer su tek tada zaigrali.
     
    Nakon instrumentala „Tara“, tokom koga su do izražaja došli akustična gitara, klarinet i klavir, svi su oduševljeno pozdravili izvođenje melodije „Avalon“ sa istoimenog albuma grupe „Roksi mjuzik“ iz 1982. godine.
     
    Atmosfera se zagrejala na kraju pesmama „Love is the Drug“ i „Let’s Stick Together“, a okupljeni su nakon Ferijevog poklanjanja i zahvaljivanja na toplom dočeku, iako nije napustio scenu, počeli da lupaju nogama o pod Arene tražeći još.
     
    „Hvala mnogo Beograde! Vidimo se uskoro!“, poručio je Feri nakon dvočasovnog nastupa u Beogradskoj areni.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE