Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izložba crteža „Goodbye childhood“ u KCNS

    U Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, u sredu, 14. septembra, biće otvorena izložba crteža pod nazivom Goodbye childhood, autora Jelene Šalinić-Terzić. Otvaranje je u 19 sati, a izložba traje do 04. oktobra.

    Jelena Šalinić-Terzić je rođena 1976. godine u Kraljevu. Srednju umetničku školu „Đorđe Krstić“ završila je u Nišu kao đak generacije. Na Fakultetu likovnih umetnosti (odsek slikarstvo, Beograd) diplomirala je 2000. godine, proglašena je za studenta generacijea magistrirala je 2003. U toku školske 2003/4. godine bila je zaposlena kao profesor likovne kulture u Gimnaziji u Kraljevu. Nakon toga u periodu od 2004-2007. godine radila je kao profesor crtanja i slikanja u Srednjoj umetničkoj školi u Kraljevu. Od 2006. godine, prvo kao saradnik pa zatim i asistent, zaposlena je na Filološko-Umetničkom fakultetu u Kragujevcu (FILUM) na predmetu crtanje i slikanje. Član je ULUS-a od 2001. godine.

    Dvadeset sedam puta je samostalno izlagala u desetak gradova Srbije i u Crnoj Gori i učestvovala je na preko sto grupnih izložbi u zemlji i u Mađarskoj, Velikoj Britaniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Meksiku i u Parizu. Takođe je učestvovala i u niz kolonija u zemlji i inostranstvu. Uz brojne nagrade za mladog slikara i studentske nagrade dobila je i Prvu nagradu za crtež na VIII beogradskom bijenalu crteža i male plastike (2007), Prvu nagradu za crtež „30×30“, Savremene galerije Zrenjanin (2007) i Prve nagrade za crtež fonda „Vladimir Veličković“ (2010).   

    Radila je i likovne obrade kostima za nekoliko predstava u niškom i kraljevačkom pozorištu, a od umetničkih projekata bila je zvođač i autor murala (sa Katarinom Vuksanović) na zidovima Gradske muzičke škole u Didimotihonu, Grčka (2004) i realizator kreativne radionice „Volimo životinje“, kao dela projekta „Dohvati umetnost-iskustvo u interaktivnoj galerijskoj edukaciji“ koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije realizovan u  Gradskoj galeriji Užice.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE