Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kira Najtli nova Ana Karenjina

    Engleska glumica Kira Najtli (Keira Knightley ) igraće Anu Karenjinu u novoj filmskoj adaptaciji romana Lava Tolstoja


    Džad Lo (Jude Law) dobio je ulogu njenog muža Alekseja Karenjina u filmu, za koji će scenario napisati oskarovac Tom Stopard (Tom Stoppard).

    Tolstojev roman prati udatu Ruskinju koja stupa u vezu sa mlađim vojnikom.

    Povodom snimanja ovog filma, Najtli je izjavila: „Već dva – tri meseca čitam knjigu, pokušavam da uhvatim delove, da je razumem. Uz to čitam i nekoliko istorijskih knjiga o tom dobu u Rusiji koje je bilo fascinantno“, rekla je 26-godišnja glumica i nastavila „Imaću engleski akcenat. Uvek je škakljivo kada radite nešto što bi trebalo da bude na drugom jeziku. Uvek se pitate kakav bi akcenat trebalo da imate. A kad imate ruski akcenat zašto onda ne pričate na ruskom. Ovo je film na engleskom i zbog toga smo odlučili da govorimo sa engleskim akcentom“.

    Film će biti treća saradnja Kire Najtli i režisera Džoa Rajta (Joe Right), sa kojim je snimila filmove „Gordost i predrasude“ (2005) i „Pokajanje“ (2008).

    U prošlosti je snimljeno više filmskih adaptacija Tolstojevog romana, a Anu Karenjinu igrale su 1948. godine Vivijen Li (Vivien Leigh), 1935. Greta Garbo (1935) i Sofi Marso (Sophie Marceau) 1997. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE