Kira Najtli nova Ana Karenjina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kira Najtli nova Ana Karenjina

  Engleska glumica Kira Najtli (Keira Knightley ) igraće Anu Karenjinu u novoj filmskoj adaptaciji romana Lava Tolstoja


  Džad Lo (Jude Law) dobio je ulogu njenog muža Alekseja Karenjina u filmu, za koji će scenario napisati oskarovac Tom Stopard (Tom Stoppard).

  Tolstojev roman prati udatu Ruskinju koja stupa u vezu sa mlađim vojnikom.

  Povodom snimanja ovog filma, Najtli je izjavila: „Već dva – tri meseca čitam knjigu, pokušavam da uhvatim delove, da je razumem. Uz to čitam i nekoliko istorijskih knjiga o tom dobu u Rusiji koje je bilo fascinantno”, rekla je 26-godišnja glumica i nastavila „Imaću engleski akcenat. Uvek je škakljivo kada radite nešto što bi trebalo da bude na drugom jeziku. Uvek se pitate kakav bi akcenat trebalo da imate. A kad imate ruski akcenat zašto onda ne pričate na ruskom. Ovo je film na engleskom i zbog toga smo odlučili da govorimo sa engleskim akcentom“.

  Film će biti treća saradnja Kire Najtli i režisera Džoa Rajta (Joe Right), sa kojim je snimila filmove “Gordost i predrasude” (2005) i “Pokajanje” (2008).

  U prošlosti je snimljeno više filmskih adaptacija Tolstojevog romana, a Anu Karenjinu igrale su 1948. godine Vivijen Li (Vivien Leigh), 1935. Greta Garbo (1935) i Sofi Marso (Sophie Marceau) 1997. godine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE