Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Pančevu bez većeg zagađenja

    Današnje ispadanje iz pogona postrojenja u HIP Petrohemiji i Rafineriji nafte Pančevo nije prouzrokovalo veće prisustvo zagađujućih materija u vazduhu, izjavila je republička inspektorka za ekologiju, Jelena Stanković.

     
    Stankovićeva je najavila da će u ponedeljak, 12. septembra početi detaljnu kontrolu fabrika da bi utvrdila da li je ponovno pokretanje postrojenja nakon ispada bilo bezbedno i u skladu sa propisanim procedurama.
     
    Milan Glumac iz Sekretarijata za ekologiju izjavio je danas pšre podne da je, posle nestanka struje u fabrikama, poremećen proces proizvodnje.
     
    Radio Pančevo je pozivajući se na nezvanične informacije iz Petrohemije javio da su, zbog nestanka struje, ispala dva pogona.
     
    „Čekamo zvanično saopštenje. Vrednosti zagađujućih materija za sada su u granicama normale, a tome doprinose i vremenski uslovi, jer duva zapadni vetar. Dim ne ide prema gradu, već prema južnim selima“, rekli su tom radiju u Sekretarijatu za ekologiju i ističu da monitoring ne pokazuje zagađenje.
     
    Rafinerija u Pančevu nije prouzrokovala crni dim koji se jutros mogao videti iznad južne industrijske zone u Pančevu, rečeno je danas Tanjugu u Naftnoj industriji Srbije (NIS).
     
    U rafineriji je zbog prestanka električne energije rad bio obustavljen pola sata, ali to nije izazvalo nikakve ekološke posledice.
     
    Proizvodnja u pančevačkoj rafineriji je nastavljena i odvija se normalno, kažu u NIS-u.
     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE