Raste broj obolelih od kolere

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Raste broj obolelih od kolere

  Međunarodni crveni krst upozorio je danas da bi, bez odgovarajućeg reagovanja, broj obolelih od kolere u Čadu na vrhuncu kišne sezone (septembar-oktobar) mogao da se udvostruči na 20.000 do 25.000 prema 12.713 slučajeva registrovanih od početka 2011.


  Kolera je stomačna infekcija koja se prenosi preko zagađene vode, u sredinama s lošom sanitarnom infrastrukturom. Bolest izaziva tešku dijareju i dehidraciju, a ako se ne leči dolazi do smrtnog ishoda. Od kolere su ove godine u Čadu umrle 364 osobe.

  Crveni krst napominje da se kolera širi i po širem regionu – prijavljeni su slučajevi i u Kamerunu, Nigeru i Nigeriji, a postoji i mogućnost da se pojavi i u izbegličkim kampovima duž sudanske granice.

  Tokom ove nedelje Međunarodni crveni krst će uputiti apel za donacije u visini tri miliona švajcarskih franaka, koje bi bile iskorišćene za obuku lokalnih kadrova, gradnju toaleta, dezinfekciju vode, distribuciju sapuna i drugih higijenskih artiklala itd. Ovom akcijom bi bilo obuhvaćeno 200.000 stanovnika Čada.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE