Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    “Dani polja“ u Novom Sadu

    Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Ljubiša Dimitrijević, dana 6. septembra 2011. godine, prisustvovao je manifestaciji „Dani polja“ novosadskog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo na Rimskim šančevima.

    Tom prilikom Dimitrijević je rekao: „U Srbiji je ove godine, uprkos posledicama svetske ekonomske krize, ostvarena puna snabdevenost i cenovna stabilnost skoro svih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Takvo stanje na domaćem tržištu rezultat je velike i raznovrsne ponude kao i prihvatljivih cena poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama i drugim prodajnim mestima.“

    Dimitrijević je istakao da se zbog posledica dugotrajne suše u Srbiji očekuje manji rod kukuruza ali da će te žitarice kao i drugih ratarskih proizvoda biti dovoljno za domaće potrebe kao i za izvoz i naglasio da je srpska poljoprivreda u teškim ekonomskim uslovima, u prvih sedam meseci ove godine ostvarila spoljnotrgovinski suficit.

    „Globalna ekonomska kriza nije onemogućila investicione aktivnosti Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, najznačajnije državne naučne institucije u oblasti agrara, što će omogućiti proizvodnju još kvalitetnijeg domaćeg semena i bolju konkurentnost na svetskom tržištu“, dodao je Dimitrijević.

    Direktor Insituta za ratarstvo i povrtarstvo Borislav Kobiljski istakao je da je ta naučna kuća i semenska kompanija proteklih godina veoma mnogo uložila u sopstveni razvoj i najavio da će do kraja ove godine biti otvoren doradni centar sa skladištem.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE