Piraterija opasna po zdravlje ljudi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Piraterija opasna po zdravlje ljudi

  Piraterija i krivotvorenje, osim što uzrokuju gubitak radnih mesta i prihoda, stvaraju opasnost po život i zdravlje ljudi, izjavila je direktorka Zavoda za intelektualnu svojinu Branka Totić.
   
  Ona je na otvaranju dvodnevnog Međuregionalnog simpozijuma o sprovođenju prava intelektualne svojine, istakla da krivotvoreni lekovi, kojih na tržištu ima od 7 do 10 odsto od ukupnog broja medikamenata, mogu biti pogubni. 

  “Ta opasnost je uvećana sve većom kupovinom lekova preko interneta. Važno je razviti svest kod potrošača da se kupovinom krivotvorene robe izlažu riziku po sopstveno zdravlje, kao i da time finansiraju organizovani kriminal”, navela je Totić. 

  Na dvodnevnom simpozijumu koji organizuju Svetska organizacija za intelektualnu svojinu, Zavod za patente i žigove Sjedinjenih Američkih Država i Zavod za intelektualnu svojinu Srbije ona je podvukla vazžost saradnje organa za sprovođenje prava intelektualne svojine sa privatnim sektorom, koji svojim iskustvima mogu doprineti suzbijanju krivotvorenja.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE