Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Subvencije čuvali samo za „Stepu“

    Zastoj u subvencionisanom kreditiranju stambene izgradnje. Sredstva koja su budžetom za ovu godinu opredeljena za subvencionisane stambene kredite su gotovo potrošena


    Banke su tokom ove nedelje nakratko obustavile prijem zahteva za subvencionisane stambene kredite za kupovinu novih stanova. Naime, nalog da „zamrzavanje“ dobile su 31. avgusta, a u petak su im nadležni dali zeleno svetlo za nastavak ove vrste kreditiranja. Za stanove koje gradi država u naseljima Stepa Stepanović i Braće Jerković zahtevi za subvencionisane stambene kredite nisu obustavljani.

    Prema uredbi koja je doneta početkom ove godine za subvecnionisane stambene kredite bilo je namenjeno 1,7 milijardi dinara i 200 miliona dinara za Vojsku Srbije. To je za oko milijardu dinara manje nego u 2010. godini.

    – Sredstva koja su budžetom za ovu godinu opredeljena za subvencionisane stambene kredite su gotovo potrošena, ali ne postoji nijedan razlog da Nacionalna korporacija obustavi prijem zahteva, jer će rebalansom biti obezbeđeno dodatnih 500 miliona dinara – kaže za „Novosti“ Nemanja Komazec, državni sekretar u Ministarstvu za prostorno planiranje. – Nacionalna korporacija nastaviće da prima zahteve, a rebalans budžeta će biti usvojen do kraja septembra. Dodatnih 500 miliona dinara je dovoljno novca za subvencionisane stambene kredite do kraja ove godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE