Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Penzioner u sedamdesetoj preplivao Lamanš!

    Penzioner Rodžer Alsop, star 70 godina i četiri meseca postao je najstarija osoba koja je preplivala kanal Lamanš, za šta mu je trebalo nepunih 18 sati.
     
    Alsop je krenuo od Šekspirove plaže u Doveru u utorak u osam sati po lokalnom vremenu ka Kap Gri Neu koji se nalazi na francuskoj obali i udaljen je 34 kilometara. Ovog penzionera pratio je brod, koji mu je pomogao u snalaženju kroz jedan od najprometnijih svetskih brodskih puteva.
     
    Alsop, koji se borio protiv umora i vodenih struja, preplivao je kanal za 17 sati i 51 minut. „Ovo je neopisiv osećaj zadovoljstva i olakšanja. To je bio veoma veliki lični izazov za mene“, izjavio je Alsop.
     
    Ovaj 70-godišnjak je još rekao da je dokazao da ljudi u njegovim godinama mogu ostvariti ovakav fizički i mentalni izazov, ako su „aktivni umno i telesno“.
     
    Novac koji je dobio, Alsop će dati u medicinski fond za istraživanje bolesti raka na Univerzitetu u Sauthemptonu.
    „Preplivati kanal Lamanš je veoma veliki izazov, pogotovo za ljude iznad 70 godina“, rekla je zvanični sudija iz Ginisove knjige rekorda, Ana Orford.
     
    Pre Alsopa ovaj rekord je držao penzionisani pilot Džordž Brunstad, koji je 2004. imao 70 godina i četiri dana. Brunstad je 34 kilometra, koliko deli britansku od francuske obale, preplivao za 15 sati i 59 minuta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE