Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li je čokolada dobra za srce?

    Istraživanja su pokazala da veliki unos čokolade u organizam, u 37 odsto slučajeva može prouzrokovati probleme u kardiovaskularnom sistemu i u 29 procenata da može uzrokovati srčani udar


    Čokolada može biti dobra za srce, ali kardiolozi je, ipak, ne preporučuju u velikim količinama.

    Naučnici, koji su se danas okupili na najvećem evropskom sastanku kardiologa, ukazali su na to da čokolada može biti treći po redu uzročnik srčanih problema kod ljudi, prenosi Rojters.

    S druge strane, proteklih godina pojavilo se i više naučnih studija koje pokazuju da čokolada može biti i dobra za srce. Crna čokolada sadrži dosta fanovala koji je dobar za krvotok.

    Oskar Franko i njegove kolege sa Univerziteta u Kembridžu obavili su sedam istraživanja sa 100.000 dobrovoljaca da bi dokazali povoljne strane konzumiranja čokolade.

    Pet studija je pokazalo da je čokolada dobra za srce i kardiovaskularni sistem, dok dve nisu.

    Istraživanja su pokazala da veliki unos čokolade u organizam, u 37 odsto slučajeva može prouzrokovati probleme u kardiovaskularnom sistemu i u 29 procenata da može prouzrokovati srčani udar.

    Franko je rekao je da još nisu napravljene dodatne analize, koja vrsta čokolade je bolja za zdravlje – mlečna ili tamna.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE