Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski građevinari dobili poziv da grade stadione u Brazilu

    Ambasador Brazila u Beogradu Alešandre Ador-Neto izjavio je da bi uspešne srpske građevinske firme mogle da učestvuju u izgradnji stadiona i drugih objekata, u okviru priprema Brazila za predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014. i Olimpisjke igre 2016. godine.

    Ističući da bi Srbija mogla da odabere neke svoje proizvode dobre tehnologije i tako obezbedi prednost koja bi joj donela prohodnost u Brazilu, on je u intervjuu novosadskom „Dnevniku“ naglasio da je nužan dodatni napor srpskih proizvođača i izvoznika kako bi više prodali na tom velikom tržištu.

    Pošto je podsetio da robna razmena dveju zemalja iznosi samo 120 miliona dolara, što je zanemarljivo u odnosu na ukupan spoljnotrgovinski bilans Brazila od čak 380 milijardi dolara, ambasador je napomenuo da u tom bilateralnom odnosu sa Srbijom brazilski izvoz učestvuje sa 90 do 95 odsto.

    Ado-Neto smatra da je u izvoznoj orijentaciji neke zemlje uvek bolje imati više kupaca, kako bi rizici bili smanjeni, napominjući da Srbija kao i bilo koja druga država treba da pokuša da „koriguje svoju izvoznu strategiju i to kao strateški dugoročni cilj, dakle nezavisno od toga da li će ili neće biti pada kupovne moći u EU“.

    Diverzifikacija izvoza umanjuje zavisnost od jednog tržišta i to uvek donosi dobar rezultat, kazao je ambasador Brazila Ador-Neto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE