Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Samo 15 odsto stanovništva ima privatno zdravstveno osiguranje

    Više od 60 odsto stanovništva nije zadovoljno obaveznim zdravstvenim osiguranjem, a iako postoji nezadovoljstvo tom vrstom osiguranja mali broj građana ima ugovoreno privatno osiguranje, tačnije 15 odsto, pokazala je anketa portala osiguranje.online.rs.

    U saopštenju se navodi da je glavni razlog za to loša finansijska situacija, jer se i bez dodatnih troškova teško živi.

    Razlog ugovaranja privatnog osiguranja kod četvrtine ispitanika je za slučaj hirurških intervencija, dok je za slučaj težih bolesti to učinila samo šestina ispitanika. Izuzetno mali broj je i onih koji to čine samo zbog kvaliteta usluge koju pružaju privatne klinike, pokazala je anketa u kojoj su učestvovali posetioci tog sajta.

    Od osoba koje imaju privatno osiguranje, samo mali procenat ima dodatne polise za članove porodice – tačnije 11 odsto.

    Broj korisnika privatnog osiguranja bi sigurno bio mnogo veći da je životni standard građana viši, ali i da su građani malo više upućeni u funkcionisanje te vrste osiguranja, navedeno je u saopštenju Udruženja građana „Moj dinar“.

    U saopštenju se dodaje da je čekanja i po pola godine na pregled, plaćanje specifičnijih pregleda ili slanje u privatne ordinacije zbog nedostatka opreme, svakodnevna pojava i da se zato ne tako mali broj građana odlučuje pre za privatne ordinacije nego državne.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE