Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crna čokolada dobra za vid

    Konzumiranje crne čokolade povoljno utiče na vid, pokazala je najnovija studija naučnika sa britanskog univerziteta “Riding“.
     
    Autori studije testirali su vid 30 muškaraca i žena između 18 i 35 godina, nekoliko sati nakon što su pojeli čokoladu normalne veličine.
     
    Test je urađen dva puta, prvi put učesnici u istraživanju su jeli crnu čokoladu, a drugi put belu. Razlika između ove dve čokolade je u količini flavanola, prirodnog sastojka koji se nalazi u kakau.
     
    Ovog sastojka ima još u grejpfrutu, crnom vinu, zelenom čaju i jabukama.
     
    Da bi izbegli netačne rezultate naučnici su ispitanicima rekli da im mere količinu masti u krvi nakon unošenja čokolade u organizam.
     
    Nakon što su pojeli crnu čokoladu, učesnici u studiji su pokazali najbolje rezultate na testovima za proveru vida i mentalnih sposobnosti.
     
    Naučnici tvrde da je ishod istraživanja ovakav jer flavanol, koga u beloj čokoladi ima samo u tragovima, poboljšava dotok krvi u mozak i u mrežnjaču oka.
     
    U prethodnim studijama, naučnici su otkrili da crna čokolada smanjuje holesterol i dobro utiče na trombocite, te da bi kakao mogao biti važan deo zdrave ishrane za ljude sa kardiovaskularnim bolestima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE