Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Roman “Poslednji templar“ dobio nastavak

    Izdavačka kuća “Laguna“ objavila je istorijski triler “Spasenje“, nastavak popularnog prvenca Rejmonda Hurija “Poslednji templar“.
     
    U “Spasenju“, čitaoci se ponovo susreću sa FBI agentom Šonom Rajlijem i arheologom Tesom Čajkin, koji su na tragu otkrića tajne istorije i nestanka vitezova templara.

    Uzbudljivim zapletima, veštim kombinovanjem istorijske misterije i savremenog trilera, Huri je stekao veliku popularnost u SAD ali i svetu svojim romanima “Poslednji templar“, “Znak“ (The Sign) i “Utočište“ (The Sanctuary).

    Prema romanu “Poslednji templar“ snimljena je i televizijska serija sa Mirom Sorvino i Skotom Folijem u glavnim ulogama, a novi Hurijev roman “Spasenje“ je kombinacija istorijskog romana i trilera.

    Dok Carigrad opsedaju vojske krstaškog pohoda 1206. godine, mali odred templara upada u carsku biblioteku kako bi uzeli dokumenta koja ne smeju da padnu u ruke carskoj vojsci. Nakon što su utočište našli u jednom manastiru, templari bivaju ubijeni ne saznavši kakve se tajne kriju u dokumentima koje su uzeli.

    U sadašnjosti, jednom iranskom profesoru istorije dat je ultimatum – da završi svoja istraživanja o jednom istorijskom artefaktu ili da mu porodica bude ubijena. Istovremeno, Rajli mora da prodre u papin tajni arhiv inkvizicije kako bi spasao voljenu Tesu Čajkin koja je kidnapovana.

    Rejmond Huri je rođen je u Libanu odakle je, početkom građanskog rata 1975. godine, pobegao u Njujork. Bavio se bankarstvom, berzom i nekretninama, da bi na nagovor prijatelja počeo da piše scenarija. U jednom trenutku našao se i u užem izboru za Fulbrajtovu nagradu za scenario.

    Jedan od scenarija bio je i “epski“ triler o potrazi za izgubljenim blagom vitezova templara pod nazivom “Poslednji templar“. Na nagovor prijatelja, Huri ga je pretočio u roman koji je 2005. godine 11 nedelja bio na Njujork tajmsovoj listi najprodavanijih.

    Napisao je i scenario za film po romanu Melvina Braga “The Maid of Buttermere“, a pisao je i scenarija za Bi-Bi-Sijeve serije “Špijuni“ i “Buđenje mrtvih“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE