Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako nas bolnice čine još bolesnijima

    Pre nego vas prime u bolnicu, dobro bi bilo da vam bolest dijagnostifikuju barem dva lekara. Ako je drugo mišljenje potvrdilo da vam je nužan baš taj zahvat, poduzmite još par nužnih koraka i izbegnite da vam odlazak u bolnicu zapravo pogorša muke.
    Pre svega, klonite se mladih lekara na praksi. Nova studija objavljena u Journal of General Internal Medicine pokazuje da je u američkim bolnicama koje organizuju obuku mladih lekara 10% veća smrtnost u julu. Dr. David Phillips, voditelj studije i profesor psihologije na Univerzitetu Kalifornia spekuliše da je ‘julski efekt’ posledica toga što u ovom mesecu većina specijalizanata počne s obukom.

    Najveći broj ovih lekarskom greškom izazvanih smrtnih slučajeva posledica su pogrešno propisanih ili pogrešno doziranih lekova.

    Uukupno, u američkim bolnicama svake godine beleže 98.000 smrtnih slučajeva koji su posledica medicinskih grešaka. Još jedna američka studija pokazala je da je jedan od sedam pacijenata morao ostati duže u bolnici, doživio ozledu, trebao hitnu pomoć ili umro, isključivo zbog greške koju je uzrokovalo osoblje bolnice.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE