Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Normalizovano stanje u Boru

    Poslednja merenja pokazuju da je koncentracija sumpor-dioksida u vazduhu u Boru u dozvoljenim granicama. Tokom popodneva, u gradskom parku izmerena je šest puta veća koncentracija sumpor-dioksida od dozvoljene.


    22.29 – Poslednja merenja pokazuju da je koncentracija sumpor-dioksida ispod maksimalno dopuštene.

    U Gradskom parku u Boru koncentracija sumpor-dioksida u vazduhu bila je višestruko veća od dozvoljene. Tokom večeri, situacija se noramlizovala. Ministarstvo unutrašnjih poslova iniciralo sazivanje Štaba za vanredne situacije u tom gradu.
     
    Šef Štaba za vanredne situacija MUP-a Srbije u Boru Stanimir Živanovića, potvrdio je za RTS da je koncentracija sumpor-dioksida ispod dozvoljenih vrednosti.

    Merenje u 17 časova pokazalo je da koncentracija sumpor-dioksida iznosi 2284,4 mikrograma po kubnom metru vazduha, dok je maksimalna dozvoljena količina 350 mikrograma.

    Sektor za vanredne situacije MUP-a inicirao je sazivanje sednice borskog Štaba za vanredne situacije kako bi se što pre preduzele neophodne mere u cilju smanjenja opasnosti i rizika po zdravlje i bezbednost građana, kao i njihovog pravovremenog obaveštavanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE