Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Preminuo Robert Etinger, tvorac krioničke teorije

    Tokom vikenda je preminuo Robert Etinger, osnivač pokreta koji se zalaže za skladištenje tela umrlih na ultra niskim temperaturama, sve dok neke buduće tehnologije ne budu omogućile njihovo ponovno oživljavanje, objavljeno je danas.

    Etinger je, prema saopštenju njegove porodice, zamrznut na Krioničkom institutu, koji je osnovao 1976. godine kao „neprofitnu organizaciju koja zamrzava i skladišti pacijente posle smrti”, izveštava AFP.

    Institut ima preko 900 članova iz celog sveta 106 „uskladištenih pacijenata”.

    Etinger je rođen 1918. godine, a ideja o neslućenim mogućnostima medicine budućnosti da spasava života je podstaknuta tokom godina provedenih u bolnici posle teške povrede koju je zadobio u Drugom svetskom ratu. Njegove noge spasene su samo zahvaljujući tada sasvim novoj tehnici ortopedske hirurgije.

    Svoju krioničku teoriju izložio je 1964. godine u knjizi „Izgledi za besmrtnost”. On tu ističe da je i danas moguće na vrlo niskim temperaturama neograničeno očuvati mrtvog čoveka bez suštinskih oštećenja.

    Čak i ako takvih oštećenja bude, medicina će jednog dana moći da ih izleči, isto kao i starost ili bolesti od kojih je pacijent umro, ističe Etinger u svojoj knjizi, koja i danas nailazi na zanimanje u svetu. Tako se upravo očekuje njeno štampanje u Južnoj Koreji, Tajvanu i Kini.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE