Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska libijskim pobunjenicima šalje halal suhomesnato

    Hrvatska će Libiji poslati humanitarnu pomoć u vrednosti od 135.000 evra, a brod natovaren hranom i medicinskim potrepštinama trebalo bi u septembru da isplovi iz riječke luke i u Bengaziju isporuči neophodne namirnice, saznaje Večernji list.

    Dosad je hrvatski angažman oko Libije bio ograničen na vojnu podršku, pošto se dva oficira njenih oružanih snaga od početka jula nalaze u sedištu NATO u Italiji, gde s kolegama nadziru embargo na kupovinu oružja i zonu zabrane leta nad Libijom.

    Hrvatska će u Bengazi, gde je sedište pobunjenika protiv režima Muamera Gadafija, poslati osnovne prehrambene proizvode – vodu, mleko, brašno, šećer, testeninu, konzervirane i suhomesnate proizvode.

    Pošto se radi o državi s muslimanskim stanovništvom, u pošiljci će biti proizvodi hrvatskih proizvođača koji u svom asortimanu imaju prehrambene proizvode s halal-sertifikatom, potvrdom da ne sadrže alkohol, genetski modifikovane organizme, sirovine svinjskog porekla, nedozvoljene aditive…

    Biće poslati, takođe, i sanitetski materijal i lekovi, a očekuje se da će na brodu koji će zaploviti prema Libiji biti i raznih donacija. Hrvatska je prekinula odnose sa Gadafijevim režimom i proglasila tadašnjeg otpravnika poslova u Zagrebu Abdulkarima Nasa nepoželjnom osobom, a krajem juna je priznala Prelazno nacionalno veće kao legitimnog predstavnika libijskog naroda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE