Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Blokada putara probija rokove

    Putari kažu da sever Koridora 10 neće biti završen do kraja avgusta. Četrdeset radnika preduzeća za puteve „Beograd“ blokiralo je glavnu asfaltnu bazu u Srbobranu


    Na deonici Koridora 10 kod Srbobrana, čije je puštanje u saobraćaj zakazano za sredinu sledeće nedelje, 40 radnika preduzeća za puteve ”Beograd”, blokiralo je glavnu asfaltnu bazu u Srbobranu.

    Prema rečima putara, preostalih pedesetak kilometara Koridora 10, bez obzira na njihove obustave rada, neće biti završen kao što je bilo najavljivano do kraja avgusta. Da su rokovi zbog blokada ugroženi, upozoravaju i u preduzeću ”Koridori Srbije”.

    Putari, okupljeni oko svojih kamiona kojima su blokirali bazu, smatraju da je jedini izlaz iz ove situacije da država pomogne da se odblokiraju računi preduzeća ”Nibens” grupe u okviru koje posluje i PZP ”Beograd”. Generalna obustava rada putara zakazana je za utorak kada će, prema najavi, u štrajk stupiti oko 5.200 radnika.

    Inače, preduzeća ”Nibens grupe” održavaju više od 5.000 kilometara puteva u Srbiji. Prema rečima Zorana Drobnjaka, generalnog direktora JP ”Putevi Srbije”, za sada nema problema na saobraćajnicama, jer se izvode svi hitni radovi. S ozbirom na to da preduzeća ”Nibens grupe” ne mogu da izvedu hitne radove, posao se, kaže Drobnjak, poverava drugim firmama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE