Kako smanjiti gužve kod zrenjaninskih lekara?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako smanjiti gužve kod zrenjaninskih lekara?

  Kod lekara opšte prakse u ambulantama Doma zdravlja “Boško Vrebalov” u Zrenjaninu, za prvih šest mesec ove godine bilo je 360.000 pacijenata, što značci da je svaki Zrenjaninac četiri puta zaveden u protokol, saopštio je direktor te ustanove dr Borislav Đorđević.

   
  U izjavi za regionalni list “Zrenjanin”, on je naznačio da 50 lekara na području grada dnevno pregleda od 30 do 50 pacijenata, što u velikoj većini od 12 ambulanti stvara gužvu i probleme.
   
  “To je strahovito veliki broj pacijenata koji ne može da podnese ni sistem zakazivanja pregleda, pa se čekanje od primerenih15 minuta pomera do čitavog sata, zbog akutnih i hitnih slučajeva”, kaže Đorđević.
   
  Direktor “Doma zdravlja” smatra da je potrebno sačiniti analizu i naći odgovor na pitanje zašto ima toliko pacijenata i zašto se stvaraju redovi kojih nije bilo u vreme uvođenja izabranog lekara, pre 3-4 godine.
   
  Dok se čeka na analizu, Đorđević najavljuje neke promene u organizaciji radnog vremena, pre svega zato da bi hronični bolesnici mogli da naruče recepte za sutradan i da ih dobiju na šalteru, bez čekanja i ulaska kod lekara.
   
  U zrenjaninskom Domu zdravlja znaju da postoji i mogućnost elektronskog izdavanja recepata, posle telefonskog poziva pacijenta, za šta bi, prethodno, bilo potrebno nabaviti računare i štampače.

   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE