Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šesti muzički festival „Vrnjci“

    U Zamku kulture u Vrnjačkoj Banji od 20. do 30. jula biće održan šesti Međunarodni festival klasične muzike „Vrnjci“.
     
    Na ovogodišnjem festivalu nastupiće umetnici iz Srbije, Italije, SAD, Ukrajine, Velike Britanije, Paragvaja, Mađarske i Bugarske.

    Predviđeno je sedam koncerata, četiri multimedijalna programa i tri izložbe, od kojih jedna promoviše muziku, druga kulturno-istorijsko nasleđe Vrnjačke Banje, a treća kulturno-istorijsko nasleđe Srbije.

    Festival će otvoriti program „Veče italijanske muzike“, kada će nastupiti Kamerni ansambl „Kraljevski gudači Svetog Đorđa“ sa specijalnim gostom Fabijem Barbagalom iz Italije.

    Među gostima festivala biće duo Fresh Wind iz Ukrajine, zatim flautista Ljubomir Dimitrijević i ansambl „Slatka frula“, gitarista Moris Samerfild iz Velike Britanije, gitaristički duo Dejvid Grejms i Gregori Njutn iz SAD i drugi.

    Najavljen je i sajam izdavaštva iz oblasti klasične muzike koji će predstaviti produkciju dela iz te oblasti umetničkog stvaralaštva.

    Organizator manifestacije je Zavičajni muzej – Zamak kulture Kulturnog centra Vrnjačke Banje u saradnji s Kancelarijom za medije i kulturu ambasade SAD i Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.

    Početak koncertnog i svih pratećih programa predviđen je svakog dana u 20 časova, a ulaz je slobodan.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE