Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stali radovi na stadionu „Čair“

    Radovi na izgradnji gradskog stadiona na Čairu stoje već skoro mesec dana jer objekat još uvek čeka građevinsku dozvolu! Nadležni u gradu navode da su računali da će uspeti da sprovedu celu proceduru za dobijanje ove dozvole dok traju pripremni radovi, ali je deo planske dokumentacije morao da se doradi.
     
    Prema rečima direktora Gradske stambene agencije Miomira Pešića, koji je u ime grada postavljen da koordinira realizacijom ovog projekta, rušenje starih tribina i pripremni zemljani radovi urađeni su pre roka, ali da je problem nastao jer je idejni projekat morao da se dorađuje, a procedure za verifikovanje projektne dokumentacije pred nadležnim komisijama i službama su previše komplikovane.

    – Kada se uradi idejni projekat, potrebno je dobiti saglasnost stručne komisije profesora sa univerziteta u Beogradu. Nakon toga nadležno ministarstvo daje saglasnost da se prihvata idejni projekat, na osnovu čega počinje izrada glavnog projekta, a onda je potrebno pribaviti protivpožarnu saglasnost Uprave za vanredne situacije.
     
    Do prolongiranja je došlo jer je stručna komisija tražila da se dodatnim proračunima proveri statika objekta i da se izvedu još neke provere protivpožarnog puta, a kako se ovo telo sastaje jednom u 15 dana, posle urađenih izmena potrebno je bilo ponovo ih okupiti radi dobijanja saglasnosti, pa se čekalo još 15 dana. No, sada je sva dokumentacija pribavljena i prosleđena Ministarstvu za prostorno planiranje pa očekujemo početkom sledeće nedelje da dobijemo građevinsku dozvolu – objašnjava Pešić i dodaje da se ova pauza neće odraziti na dinamiku radova jer su rušenje starih tribina i pripremni radovi urađeni pre roka.
     

    – Nakon dobijanja građevinske dozvole počeće izgradnja temelja, montiranje stubova i tribina. Još uvek je sve u granicama predviđene dinamike tako da očekujemo da se radovi na izgradnji južne, severne i istočne tribine završe kada su i planirani, do marta sledeće godine – objašnjava Pešić.

    On ističe da novac nije problem i da su sredstva za realizaciju ovog projekta obezbeđena. Prevdviđeno je da izgradnja ove tri tribine košta 1,1 milijardu dinara sa PDV-om, od čega polovina sredstava je zaduženje grada, a ostatak će platiti republika. Posle rekonstrukcije stadion na Čairu će imati 18.100 mesta za sedenje po standardima FIFA.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE