Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Darko Šarić viđen u Drvaru?

    Jedan od najvećih narkobosova u Evropi Darko Šarić, koji se mesecima nalazi u bekstvu zbog optužnice za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, nedavno je viđen u Drvaru (BiH), pišu danas banjalučke „Nezavisne novine“.

     
    U tekstu se navodi da je više izvora banjalučkom listu potvrdilo da su pripadnici Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OBA) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) locirali Šarića u Drvaru, ali da, uprkos tome, nisu uspeli da ga uhvate.
     
    Šarić je, prema tim informacijama, pre desetak dana boravio na imanju jednog od svojih bliskih saradnika i telohranitelja čiji su koreni sa područja tog krajiškog gradića.
     
    Odbegli narko-bos se prilikom tajnog boravka u BiH, prema pisanju lista, sastao i sa Naserom Keljmendijem, jednim od istaknutih vođa sarajevskog podzemlja albanskog porekla, koji se dovodi u vezu sa tržištem droge Balkana i Evropske unije.
     
    Državne bezbednosne agencije BiH nisu, međutim, na vreme reagovale na pristigle obaveštajne podatke sa terena, piše list, dodajući daje to Šariću dalo dovoljno vremena da ilegalno izađe iz BiH i ponovo izbegne ruku pravde.
     
    Međunarodna poternica za Šarićem raspisana je po nalogu istražnog sudije Posebnog odelenja u Beogradu koje vodi opsežnu istragu protiv kriminalne grupe od dvadesetak ljudi koji su osumnjičeni da su deo lanca krijumčarenja kokaina iz Urugvaja za Evropu preko Crne Gore i Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE