Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odštampan poslednji broj zloglasnog tabloida

    Naslovna stranica poslednjeg broja tabloida „News of the World“, koji će od danas biti zatvoren zbog afere prisluškivanja, sinoć je odštampana sa velikim naslovom „Hvala vam i zbogom“.


    Naslovna stranica je kolaž najpoznatijih izdanja lista, na kojoj je manjim fontom ispisano: „Posle 168 godina, konačno smo rekli tužno, ali veoma ponosno zbogom, 7,5 miliona naših vernih čitalaca“.

    Izdavač „Njuz internešnal“ objavio je prošle sedmice da namerava da tabloid zatvori u jeku optužbi o telefonskom prisluškivanju. List je ugašen posle optužbi da je, u utakmici s konkurencijom, prisluškivao mobilne telefone javnih ličnosti, žrtava otmica i terorističkih napada, filmskih i sportskih zvezda, političara i članova kraljevske porodice.
     

    Očekuje se da novinski maganat Rupert Mardok doputuje u London i preuzme rukovođenje slučajem koji je „dobro potresao“ njegovu grupu „Njuz internešnal“.

    Mardok je izjavio da njegova zamenica Rebeka Bruks, bivša urednica lista, ima punu podršku i da ne planira nikakve promene u menadžmentu kao posledicu skandala.

    Laburisti su tražili od premijera Dejvida Kamerona da zahteva hitno imenovanje sudije koji će voditi nezavisnu istragu u vezi ove afere. U pismu premijeru, ministar za kulturu vlade u senci Ajvan Levis zatražio je „hitnu raspravu kako bi do kraja dana bili u poziciji da se saglase sa izborom sudije“, koji će voditi istragu.

    U Londonu je juče uhapšen Endi Kolson, nekadašnji urednik ugašenog tabloida, koji je do januara ove godine bio direktor za komunikacije britanskog premijera. Kameron je preuzeo „punu odgovornost“ za angažovanje Kolsona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE