Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Putevi Srbije“: Nema obustave radova na Gazeli

    Javno preduzeće „Putevi Srbije“ saopštilo je da ne postoje razlozi da se radovi na rehabilitaciji mosta Gazela obustave.

    “Putevi Srbije”, koji su investitor, je u saopštenju navelo da se svi radovi izvode po unapred usvojenoj i dogovorenoj dinamici, uz napomenu da će danas na račun ovog preduzeća biti uplaćeno 10 milona evra kao jedna od tranši kredita.

    Evropskoj investicionoj banci je upućen zahtev za uplatu sledeće tranše od 5 miliona evra koja će, kako se očekuje, biti isplaćena u narednih mesec dana.

    “Putevi Srbije” ističu da je za završetak radova na rehabilitaciji mosta Gazela potrebno još 25 miliona evra, kao i da će sredstva biti obezbeđena uz velike napore Vlade Srbije, Grada Beograda i JP „Putevi
    Srbije“ iz kredita EIB-a ili kredita komercijalnih banaka.

    Evropska investiciona banka (EIB) saopštila je da nije obustavila isplatu kredita za rekonstrukciju beogradskog mosta Gazela,

    „EIB i Javno preduzeće Putevi Srbije su 2007. godine potpisali ugovor o kreditu od 33 miliona evra za rekonstrukcijue mosta Gazela, uz garanciju Vlade Srbije. Do sada je iz kredita isplaćeno 28 miliona evra, a preostali novac je na raspolaganju za isplatu“, rečeno je agenciji Beta u toj međunarodnoj finansijskoj instituciji.

    Predstavnik EIB za odnose sa medijima Marko Santareli kazao juče Beti da u ovom trenutku ne postoji odluka banke o mogućem drugom kreditu iako su razgovori u toku.

    Rekonstrukcija Gazele počela je u martu 2010. godine, obavlja se u fazama i radovi bi trebalo da traju dve godine. Ugovor o rekonstrukciji mosta, vrednosti 58 miliona evra, sklopili su „Putevi Srbije“ i austrisjska komapanija Štrabag.

    Prilikom potpisivanja ugovora o kreditima rečeno je da će se obnova Gazele i prilaznih puteva finansirati kreditima EIB od 33 miliona evra i EBRD od 25 miliona evra, dok će grad Beograd izdvojiti 7,5 miliona evra, Putevi Srbije 4,8 miliona evra i Evropska agencija za rekonstrukciju s donacijom 6,75 miliona evra.

    Beogradski dnevnik Pres objavio je juče da bi radovi na Gazeli mogli da budu obustavljeni sledeće sedmice zbog problema u isplati dodatnih 25 miliona evra kredita Evropske investicione banke (EIB), koja nije zadovoljna smeštajem Roma raseljenih zbog obnove mosta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE