Novosti: Berluskoni dolazi u Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novosti: Berluskoni dolazi u Srbiju

  Kako saznaju Novosti, na samit vlada Srbije i Italije u Beogradu, dolazi i italijanski premijer Silvio Berluskoni, kome je ovo prva zvanična poseta Srbiji.
   
  Berluskoni će 15. jula doputovati u pratnji pet ministara, ali i poslovnih ljudi. Prvi ovakav skup održan je novembra 2009. godine u Rimu.
   
  Na tom ”inicijalnom” samitu bila je potpisana deklaracija o strateškom partnerstvu i još 13 sporazuma iz mnogih oblasti, od ekonomije do kulture.
   
  Za beogradsko okupljanje takođe je planirano parafiranje važnih sporazuma iz oblasti ekonomije, poljoprivrede i policijske saradnje, kao i sastanci Berluskonija sa predsednikom Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem. 

  Glavna tema samita biće dalja podrška Italije našim integracijama, pogotovo u dostizanju zacrtanog cilja da do kraja godine dobijemo status kandidata i datum za otvaranje pregovora sa EU. 

  Sa Berluskonijem dolazi pet ministara: Roberto Maroni (policija), Ignjacio la Rusa (odbrana), Paolo Romani (ekonomski razvoj), Altero Mateoli (infrastruktura i saobraćaj) i Frančesko Saverio Romano (poljoprivreda). 

  Ministri policije potpisaće čak četiri sporazuma, od čega je jedan o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola, na čemu se radilo skoro deceniju. Takođe, čelnici dveju vlada potpisaće zajedničku izjavu o saradnji u oblastima ekonomije i poljoprivrede. 

  Na marginama samita vlada biće održan i Biznis savet, na kom će učestvovati vodeći privrednici dveju zemalja, a posebno će biti reči o mogućnosti širenja ulaganja italijanskih kompanija koje su već u Srbiji, kao i povećanje izvoza naših firmi u Italiju.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE