Razvoj PKB prioritet Beograda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Razvoj PKB prioritet Beograda

  Razvoj poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) je najvažnija stvar za grad Beograd i za Srbiju, izjavio je danas gradonačelnik Dragan Đilas i istakao da će se već sledeće godine u tom preduzeću videti jasan napredak.
   
  “Srbija nije zemlja koja može da otvori pet Fijata, šansa ove zemlje je poljoprivreda”, kazao je Đilas prilikom obilaska PKB-a. 

  Đilas je rekao da je PKB trebalo da bude privatizovan kao i neka druga preduzeća “za male pare“ ali je sačuvan, podsećajući da je pre devet meseci grad Beograd preuzeo tu korporaciju.

  “PKB je dobio menadžment koji je potpuno profesionalan i departizovan”, istakao je Đilas i dodao da je siguran da će firma biti postavljena na zdrave osnove.

  Gradonačelnik je podsetio da PKB raspolaže sa skoro 30.000 hektara zemljišta i 9.000 krava.

  Đilas je ukazao da se ove godine očekuju rekordni prihodi od pšenice, ali da će biti razvijane i ostale kulture koje donose još više para.

  “PKB je najvažnije preduzeće koje Beograd ima u ovom trenutku”, ponovio je Đilas i dodao da nije moguće za 12 meseci rešiti sve probleme preduzeća u koje nije ulagano desetak godina, ali da će u narednih nekoliko godina to biti ispravljeno.

  Generalni direktor PKB Rajko Mandić rekao je da je žetva na njivama odlično krenula, da su prinosi pšenice rekordni i očekuje se da će iznositi više od sedam tona po hektaru.

  “Očekujemo uspešnu godinu”, rekao je Mandić.

  Početkom 2011. godine u PKB korporaciji sprovedena je vlasnička transformacija kojom je Grad Beograd postao vlasnik preko 99 posto kapitala preduzeća.

  Setva 2010/2011. godine u PKB-u obavljena je na oko 20.700 hektara i trenutno stanje useva obećava odlične prinose.

  Na 1.260 hektara završena je žetva ječma sa prinosom od 6,9 tona po hektaru, što je rekordan prinos u zadnjih 10 godina.

  Na imanju PKB-a je završena i žetva uljane repice na 650 hektara, a prinos je i tu bio rekordan. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE