Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Subotica: Novom magistralom već od idućeg meseca

    Radove na magistralnoj saobraćajnici, u ulicama Partizanskih baza i 51. divizije, koja treba da poveže Majšanski i Segedinski put i olakša život za 30.000 stanovnika mesnih zajednica Makova sedmica, Željezničko naselje, Mali i Veliki Radanovac obišao je Nebojša Malenković, direktor Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i u ime Fonda, koji finansira radove, obećao da će magistrala biti gotova do sredine avgusta.
     
    – Ove godine, Fond za kapitalna ulaganja obezbedio je 280 miliona dinara za radove u 39 subotičkih ulica, od kojih je svakako najznačajnija upravo magistrala koja povezuje Majšanski i Segedinski put. Izuzetno smo zadovoljni dinamikom i kvalitetom radova, ali moram naglasiti da je i Fond sa svoje strane do sada izmirio sve obaveze za završene radove – rekao je Malenković, dodavši da je za četiri godine u Suboticu iz Fonda uloženo skoro 3,5 milijardi dinara i sve je utrošeno na razvojne programe.
     
     Gradonačelnik Saša Vučinić je podsetio da se na ovu saobraćajnicu čeka već 45 godina. Subotičanin Branko Vučković, koji živi u okolini Ulice partizanskih baza, kaže da je presrećan zbog novog puta.

    – Na ovo smo čekali decenijama. Konačno više nećemo živeti u blatu, a drastično nam je skraćen put prema Paliću i dalje ka autoputu E-75. Do sada smo prvo morali ići preko Majšanskog mosta, u gužvu u centru grada, pa tek onda se vraćali prema Paliću i autoputu – objašnjava Branko Vučković.

    Stanovnici ovog dela Subotice podsećaju da je i dalje veliki problem kanalizaciona mreža, kako bi se eliminisali problemi sa podzemnim vodama.

    – Ova saobraćajnica je od vitalnog značaja za nas, ali i dalje ostaje problem u našim dvorištima i podrumima, koja su posle svake ozbiljnije kiše puna vode – tvrdi Boško Ćopić, dok njegov komšija Jovo Karišić ističe da su gumene čizme godinama obavezna obuća njegovih komšija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE