Trubačka porodica Marković na turneji po Evropi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Trubačka porodica Marković na turneji po Evropi

  Trubački orkestar Bobana i Marka Markovića i ovog leta svira na najvećim festivalima u Evropi, od Pohode u Slovačkoj, preko festivala u Italiji, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Českoj, do Szigeta u Mađarskoj i Sabora trubača u Guči.
   
  Čuvena trubačka porodica Marković tako će se ovog leta naći na festivalskim binama na kojima će svirati M.I.A., Portishead, PIL, Moby, Pulp, Lila Downs, Grinderman, Salif Keita, Swans, Patti Smith, John Cale, John McLaughlin, Gogol Bordello, Ravi Coltrane… 

  Prvi deo festivalske turneje je već počeo nastupom pred preko 30.000 ljudi na festivalu Pohoda u Slovačkoj i pripada velikoj žurci nazvanoj “Balkan Brass Battle”, gde se Markovići na sceni takmiče sa rumunskim Fanfare Ciocarlia, koji važe za najbrži trubački orkestar na svetu. Saradnja sa njima je rezultirala brojnim duelima širom Evrope i zajedničkim albumom, koji u Srbiji objavljuje Multimedia Records. 

  Marko Marković za Fanfare Ciocarlia kaže: “To je zaista, zaista sjajan orkestar, imaju odlične svirače, mnogo dobre pesme i postali smo dobri drugari, bez obzira sto se takmičimo na svakom koncertu. Na sceni svako pokazuje svoje umeće. Mislim da nema takva dva orkestra zajedno na bini nigde na svetu.” 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE