Deca započela, a grad nastavio izgradnju sportskog igrališta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Deca započela, a grad nastavio izgradnju sportskog igrališta

  Samo dan nakon što se u medijima pojavila priča o tridesetoro odlučne i vredne dece sa Petlovog brda koja su rešila da uzmu lopate u ruke i na zapuštenoj padini izgrade sportsko igralište, grad Beograd i radnici „Gradskog zelenila” pritekli su im u pomoć. Klinci iz Ulice Nićifora Ninkovića, uzrasta od pet do 20 godina, još su u neverici što će se za samo mesec dana, umesto na nebezbednoj ulici, igrati na modernom i ograđenom igralištu.

  – Ne postoji čovek  koji ne bi pozitivno odreagovao na sav trud i rad koji su ova deca uložila kako bi dobila adekvatan prostor za igru. Kad smo videli taj prilog na televiziji, odmah smo ih posetili i uverili se da su sami uradili veliki posao iskopavši kaskadu na toj padini. Radnici „Zelenila” su svom direktoru rekli da će, ukoliko ne bude para za radove, zbog ove dece, oni sve to uraditi besplatno. Ovo je zaista fantastičan primer kako deca mogu da se izbore za svoje ciljeve, za igralište na kome će provoditi slobodno vreme, družiti se i baviti se sportom – rekao je za Beoinfo pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić, koji se sa malim i vrednim radnicima već dogovorio da košarkaškom utakmicom označe završetak radova na novom terenu.

  Prema rečima Miodraga Pajovića, tehničkog koordinatora iz JKP „Zelenilo – Beograd”, teren će biti „presvučen” mekom podlogom od gume, a oko njega će biti podignuta ograda visoka četiri metara. Osim ravnanja terena, radnici će, zbog velikog nagiba, morati da sagrade i četiri potporna zida.

  – Ovo su zaista fenomenalna i vredna deca i dogovorili smo se sa njima da kad igralište bude gotovo, oni budu ti koji će ga čuvati i održavati – rekao je Pajović i dodao da očekuje da će, u zavisnosti od vremenskih uslova, radovi biti završeni u narednih mesec dana.

  Osim modernog igrališta, grad Beograd će im takođe postaviti i nekoliko rekvizita za vežbanje na otvorenom, kao i klupe za starije sugrađane, koji nisu krili ponos i zadovoljstvo što su se njihove mlade komšije „latile” motike i odlučile da školski raspust provedu radno.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE