Rekonstruisana ambulanta u podavalskom naselju Ripanj

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rekonstruisana ambulanta u podavalskom naselju Ripanj

  Zamenik sekretara za zdravstvo grada Beograda Aleksandar Stefoski i direktorka Doma zdravlja „Voždovac” Nada Jovanović Vasiljević svečano su pustili u rad rekonstruisanu ambulantu u podavalskom naselju Ripanj – „Minel”.

  Sredstvima grada Beograda i Sekretarijata za zdravstvo potpuno je obnovljena krovna konstrukcija zgrade i urađeni su molersko-zanatski radovi, uz svesrdnu pomoć Tehničke službe Doma zdravlja „Voždovac”, naveo je Stefoski.

  – Ovom prostoru gravitira oko 2.000 pacijenata koji će od sada imati adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Na taj način naši sugrađani iz prigradskih naselja imaće jednako dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu, što je prioritet ovog sekretarijata – istakao je Stefoski.

  On je najavio da će uskoro početi sa radom i stomatološka ambulanta, kao i nova baza Hitne pomoći za avalski region.

  – Nova baza Hitne pomoći, koja će biti otvorena u ambulanti Ripanj – centar, omogućiće žiteljima ovog kraja da za nekoliko minuta dobiju adekvatnu medicinsku pomoć – najavio je Stefoski.

  Direktorka Doma zdravlja „Voždovac” dodala je da će u narednom periodu prvenstveni cilj biti  izjednačavanje nivoa zdravstvene usluge u centralnim i rubnim delovima prestonice.

  Obnovljena ambulanta, kako je precizirala, biće dostupna meštanima tri dana pre i dva dana posle podne, kako bi lekarska pomoć bila omogućena svima koji su zaposleni.

  Meštanka Mirjana Milovanović istakla je da obnovljena ambulanta mnogo znači za njene korisnike, jer su, kako je podsetila, u prethodnih nekoliko meseci bili prinuđeni da idu u šest kilometara udaljenu ambulantu u centru Ripnja.

  Sada je teškim bolesnicima, deci i radnicima fabrike „Minel”, koji ponekad znaju da se povrede na radnom mestu, zdravstvena usluga dostupna na samo nekoliko stotina metara – navela je Milovanovićeva za Beoinfo.

  Takođe, u cilju bolje dostupnosti i kvalitetnije zdravstvene usluge za građane u rubnim delovima prestonice, nedavno je otvorena i podstanica Hitne pomoći u Padinskoj skeli i najavljeno njeno otvaranje u Ripnju i Sremčici.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE