Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvi britanski grad bez pušača na ulicama

    Vlasti Stouni Stretforda nameravaju da uvede stopostotnu zabranu pušenja, a ukoliko taj predlog gradskog odbora bude usvojen, ovaj grad u engleskoj grofoviji Bakinhešmir će biti prvi u Velikoj Britaniji na čijim ulicama će biti zabranjeno pušenje.

    Pokretač javne kampanje za potpunu zabranu pušenja, član gradskog odbora Pol Bartlet je upozorio da pušenje, osim negativnog uticaja na zdravlje nepušača, povećava količinu otpada, posebno opušaka na ulicama Stouni Stretforda.

    Za kršenje zabrane pušenja gradski odbor predlaže kazne, čija visina još nije precizirana.

    Poštovanje novog zakona kontrolisaće policajci, saobraćajni inspektori, kao i predstavnici javnosti, piše londonski dnevnik „Dejli Telegraf“.

    Inicijativa lokalne vlasti je naišla na protivrečne reakcije stanovništva Stouni Stretforda, koje prema podacima iz 2001. ne prelazi 12.000 ljudi.

    Neki pušači su javno negodovali zbog kazni za pušenje na ulicama.

    Predsednik gradskog odbora Robert Giford smatra da je zabrana „privlačna“, ali da postoje i drugi načini borbe sa pasivnim pušenjem i otpadom na ulicama.

    Britanska vlada je u martu ove godine objavila plan borbe protiv pušenja u zemlji, kojim između ostalog planira da zabrani izlaganje cigareta u izlozima i na policama velikih prodavnica i supermarketa od 2012, a u drugim trgovinama od 2015. godine.

    Prema podacima britanskog ministarstva za zdravlje u zemlji puši 21 odsto odraslog stanovništva, a vlada namerava da njihov udeo smanji na 18,5 procenata do 2015.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE