Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Viseći snovi“ na Tvrđava teatru

    U Smederevu će 11. avgusta početi 10-dnevni festival Tvrđava teatar na kome će učestvovati pozorišta iz zemlje i inostranstva, najavio je danas gradonačelnik tog grada Predrag Umičević.
     
    Geslo ovogodišnjeg Tvrđava teatra u srednjevekovnoj citadeli Despota Đurđa je „Viseći snovi na Balkanu“ po istoimenoj predstavi francuskog teatra iz Strazbura koja će i otvoriti tu kulturnu manifestaciju, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Muzeju pozorišne umetnosti u Beogradu.

    Francuzi će u Smederevu, na gradskom trgu, izvesti i nekoliko uličnih performansa.

    Publika će na trgu, pored francuskih umetnika, videti i glumce požorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, članove beogradske muzičko artističke grupe “Seconhandersi” i italijanske artiste iz Bergama.
     
    U Malom gradu, smederevske tvrđave, u kome je bio dvor despota Đurđa Brankovića igraće niško Narodno pozorište, Dečji kulturni centar, Novosadsko pozorište, Narodno pozorište iz Užica, dok će u Velikom gradu igrati glumci iz Bergama i Strazbura.

    Na ovogodišnjem Tvrđava teatru biće dodeljene nagrade najboljoj predstavi, režiji, glumcu i glumici. Od ove godine biće dodeljena i specijalna nagrada.

    Umičević je izrazio zadovoljstvo odzivom publike na prethodna dva festivala koja, kako je naveo potvrđuje da je Smederevo tokom tih 10 dana festivala kulturni centar Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE