Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova grana turizma: Na put po sudbonosno ‘da’

    Poslednjih godina razvila se sasvim nova grana u turizmu, nešto kao turističko venčanje. On i ona samo kažu dan i mesto, a sve ostalo postaje briga turističkih specijalizovanih timova.

    U poslednje vreme sve se više parova odluči izreći jadno drugome sudbonosno ‘da’ u nekoj dalekoj turističkoj destinaciji.  A kako bi im to bilo omogućeno tu je čitav niz specijalizovanih timova kojima je posao da ispune želje mladencima.

    Budući supružnici ponekad putuju samo u društvu kumova, a ponekad je „ekipa“ veća. Događa se i da na put odu sami i svedoke za venčanje pronađu na licu mesta.

    Uglavnom mladenci plaćaju venčanje, a oni koji ih prate sami financiraju svoj boravak. U posljednje vrijeme sve je više Amerikanaca koji za svadbu biraju Europu ili Južnu Ameriku.

    Turistički radnici tvrde da su Meksiko, Havaji, Karibi, Florida, Bermude i Španija najčešće destinacije koje biraju budući bračni parovi. Za ovakvo venčanje najčešće se odlučuju mladi u 20-im i 30-im godinama. Oni odrede datum i mesto, a timovi se pobrinu za sve ostalo.

    Reč je o turističkoj grani koja brzo raste, a kako tvrde turistički agenti njihov moto glasi: ‘Kada venčanje prođe, dolazi medeni mesec, pa tako naša briga nije samo dan venčanja, već i dalji dobar provod, tako da našu ponudu šaljivo nazivamo vjenčani mjesec“, a ne medeni mjesec.

    U posljednjih deset godina je za 400 posto povećana potražnja ove specijalizovane turističke ponude.

    Istraživanja su pokazala da mladenci uglavnom ne vole venčanja koja imaju oko 250 gostiju. Lepše im je u manjem društvu i na neobičnom mestu.

    Sve je više i mladih parova koji za venčanje biraju neki turistički brod. Jedna norveška kompanija godišnje ima oko 400 venčanja. Takva venčanja su bez stresa, više se pamte i sve je uključeno i svadba i medeni mesec, tvrde turistički agenti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE