Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Povratak radnim akcijama, mladi uskoro na Koridoru 10

    Tri decenije posle poslednje radne akcije, mladi sa lopatama, kolicima i pijucima mogli bi opet da okupuraju Srbiju. Za sada je najdalje stigla Vrnjačka banja u kojoj 90 mladih iz ragiona uređuje Lipovačku reku. Uskoro bi, međutim, brigadiri mogli da se nađu i na Koridoru 10.
    Milutin Mrkonjić ministar infrastrukture za „24 sata” kaže da je spreman da odvoji sredstva za izgradnju pet omladinskih naselja duž Koridora i da bi, čim se pronađe odgovarajući organizator, projekat „Radna akcija” mogao da krene.

    – Projekat je već pripremljen, ali mi ne možemo da organizujemo mlade. To je posao za omladinske organizacije ili Univerzitete. Čitav projekat bi koštao tri i po do četiri miliona dinara – kaže Mrkonjić, koji je i učestvovao na pet akcija i pet puta bio udarnik.

    Projekat Ministarstva sastoji se od pet naselja koja bi sa propratnim sadržajima bila podignuta kraj Palića, Dimitrovgrada, Vranja, Leskovca i Beograda, a mogla da prime do 1.200 mladih.

    Ideju da se brigadiri presele na Koridor 10 podržava i organizator radne akcije u Vrnjačkoj banji, zamenik predsednika ove opštine Vojislav Vujić. On za „24 sata” kaže da je organizacja njihove radne akcije bila veliki izazov. U akciji učestvuju mladi iz Srbije, Makedonije, BiH, Crne Gore i Slovenije, a za njihov smeštaj renoviran je dom učenika.

    – Trudili smo se da sve liči na stare radne akcije. Napravljeno je „naselje” i dodeljuju se udarničke značke. Nastavićemo da organizujemo slične akcije, a ako bi krenuo i Koridor mogli bismo da organizujemo bar tri čete – kaže Vujić.

    Akciju u Banji podržalo je samo Ministarstvo za rad.

    – Ako samouprave procene da su akcije od koristi, ministarstvo će stati iza svakog dobrog projekta – kaže ministar Rasim Ljajić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE