Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za poljoprivredne stručne službe – milion evra

    Vlada Vojvodine utvrdila je danas Program mera za unapređenje poljoprivrede putem savetodavnog rada poljoprivrednih stručnih službi, prema kojem je za ostvarivanje tih programa u toku 2011. planirano 100 miliona dinara.

    Kako je saopštio Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, poljoprivrednu savetodavnu službu u Vojvodini čine savetodavni sektori 12 poljoprivrednih stručnih službi i enološke stanice, a poslove poljoprivrednog savetodavstva na terenu sprovodi 93 savetodavca.

    Pokrajinska vlada je odlučila i da se Budžetski fond za šume Vojvodine, u iznosu od 381 milion dinara, koristi tokom godine za pošumljavanje, melioraciju degradiranih šuma i šikara, prevođenje izdanačkih šuma u viši uzgojni oblik, negu i održavanje šumskih zasada.

    Taj novac biće utrošen i na proizvodnju šumskog semena i šumskog sadnog materijala, zaštitu šuma i šumskih zasada posebno od požara, izgradnju šumskih puteva, izradu planskih dokumenata, naučno-istraživački rad, monitoring šuma i druge poslove u toj oblasti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE