Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Objavljeni ugovori o realizaciji interkonektivne veze između Italije i Crne Gore

    Ministarstvo ekonomije je objavilo na svom sajtu ugovore o realizaciji interkonektivne veze između elektorenergetskih sistema Republike Italije i Crne Gore.

    „Objavljeni su Ugovor o kupoprodaji akcija putem upisa akcija iz nove emisije u postupku povećanja kapitala, Strateški i akcionarski ugovor kao i Ugovor o koordinaciji projekta“, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

    U Ministarstvo ekonomije podsećaju da su od februara ove godine imali intenzivnu komunikaciju sa italijanskim partnerom, Ternom, kako bi dobili saglasnost na objavljivanje ugovora.

    Crnogorski elektroprenosni sistem A.D. kao preduzeće u većinskom državnom vlasništvu, dalo je saglasnost na objavljivanje ugovora još 4. marta 2011. godine.

    Ministarstva ekonomije je na svom sajtu objavilo i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Crne Gore i Republike Italije o izgradnji podmorske elektro-energetske interkonekcije između prenosnih mreža Crne Gore i Italije sa realizacijom strateškog partnerstva operatora prenosnog sistem koji je usvojila Skupština Crne Gore, o čemu je obaviješten i Evropski parlament.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE